ClamAV 0.98.4

This forum is for all copfilter version 2 support related questions in English. (IPCop version 2)
Post Reply
karesmakro
Site Admin
Posts: 1280
Joined: 09 Dec 2009 21:17

ClamAV 0.98.4

Post by karesmakro » 17 Jun 2014 22:03

ClamAV 0.98.4 for Copfilter 2.1.92betax

Changelog:
  • - Various build problems on Solaris, OpenBSD, AIX
    - Infinite loop in clamdscan when clamd is not running
    - Buffer underruns when handling multi-part MIME email attachments
    - Linking issues with libclamunrar
Download: https://www.it-connect-unix.de/copfilte ... 2betax.tgz
md5sum: 019bfb52152900e41886c353cb6cc453

Notes for HAVP users: at this moment, HAVP is working only in socket mode (library mode = off), because of a bug!

TheTAZ57
Posts: 84
Joined: 10 Dec 2009 21:36
Location: France

Re: ClamAV 0.98.4

Post by TheTAZ57 » 18 Jun 2014 16:15

Hi master..
After update HAVP does'nt work
message from havp-errorlog
18/06/2014 16:04:46 === Starting HAVP Version: 0.92
18/06/2014 16:04:46 Running as user: havp, group: copfilter
18/06/2014 16:04:46 --- Initializing ClamAV Library Scanner
18/06/2014 16:04:46 ClamAV: Using database directory: /var/log/copfilter/default/opt/havp/virdb
18/06/2014 16:04:46 ClamAV: Could not load database: Malformed database
18/06/2014 16:04:46 Error initializing ClamAV Library Scanner!
when I downloaded virdb after erase them from /var/log/.../clamav/virdb I got this message
18/06/2014 16:10:19 === Starting HAVP Version: 0.92
18/06/2014 16:10:19 Running as user: havp, group: copfilter
18/06/2014 16:10:19 --- Initializing ClamAV Library Scanner
18/06/2014 16:10:19 ClamAV: Using database directory: /var/log/copfilter/default/opt/havp/virdb
18/06/2014 16:10:19 ClamAV: Could not load database: Can't allocate memory
18/06/2014 16:10:19 Error initializing ClamAV Library Scanner!
help please :-)

karesmakro
Site Admin
Posts: 1280
Joined: 09 Dec 2009 21:17

Re: ClamAV 0.98.4

Post by karesmakro » 18 Jun 2014 16:37

Hi,

it seems, that we have the same issue with havp like on copfilter v1! You have to run HAVP in socket mode (not in library mode).
If this does not work, we have the same bug in the init script and I'll correct it today evening!

Thanks for reporting!

regards

TheTAZ57
Posts: 84
Joined: 10 Dec 2009 21:36
Location: France

Re: ClamAV 0.98.4

Post by TheTAZ57 » 18 Jun 2014 16:49

Hi
It's the point

library mode off, it works again..

Thank you..

Post Reply